Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitgave 5/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2015

Ervaringen van jongeren met seksualiteit op internet: resultaten van het onderzoek Jeugd & Cybersafety

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5/2015
Auteurs:
H. de Graaf, J. Kerstens

Samenvatting

Jongeren experimenteren ook online met seksualiteit. Het onderzoek Jeugd & Cybersafety geeft inzicht in online-ervaringen van jongeren bij het zien van seksueel expliciete beelden (content), het krijgen van seksueel getinte vragen en verzoeken (contact) en het maken en versturen van seksueel getinte beelden (conduct). Bij elk van deze ervaringen wordt nagegaan hoe vaak het voorkomt, hoe jongeren het beleven en welke factoren hiermee samenhangen. 4461 jongeren van 11 tot en met 14 jaar vulden een online vragenlijst in. Uit de resultaten blijkt dat jongeren het meest seksueel expliciete beelden zien en het minst sprake is van het maken en versturen van seksueel beeldmateriaal. De meeste ervaringen worden niet als vervelend beschreven. Toch zijn er risico’s aan seksualiteit online. Jongeren moeten zich hier bewust van worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2015 Naar de uitgave