Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-09-2020 | Beschouwing | Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020

Ervaringen en perspectief van de POH-Jeugd

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2020
Auteurs:
Ton Jonker, Helga Remmelts, Anne-Marie Huyghen, Gerda van der Woude, Jana Knot-Dickscheit
Belangrijke opmerkingen
Jonker TG, Remmelts HA, Huyghen AM, Van der Woude GF, Knot-Dickscheit J. Ervaringen en ontwikkelingsperspectief van de POH-Jeugd. Huisarts Wet 2020;63 (10):33-37. DOI: 10.1007/s12445-020-0854-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Omdat de specialistische jeugdzorg zwaar belast wordt, doet men in verschillende regio’s ervaring op met een POH-Jeugd. Deze kan psychosociale problemen bij kinderen en jeugdigen vroegtijdig onderkennen, zo mogelijk kortdurend behandelen en eventueel gericht verwijzen naar de tweede lijn. Als de POH-Jeugd kan voorkomen dat de situatie verergert, ontlast dat de specialistische jeugdzorg en worden er minder zorgkosten gemaakt. Dit artikel beschrijft de ervaringen tot nu toe en de richting waarin de functie zich verder zou kunnen ontwikkelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020 Naar de uitgave