Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014

Erosie: een zure oplossing

Speurtocht naar erosiepatronen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2014
Auteur:
Dr. Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D.L. Gambon (RUU 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

Tanderosie, een proces waarbij het tandweefsel oplost door zuren zonder tussenkomst van bacteriën, wordt bij volwassenen, maar ook bij kinderen regelmatig gezien. Tanderosie bij kinderen kan ook in het melkgebit voor problemen zorgen. Sommige kinderen klagen over gevoeligheid. Tanden worden scherp en brokkelen af. Gebitsslijtage in het melkgebit kan een voorbode zijn voor erosie bij blijvende tanden en kiezen. Het is daarom van belang dat zorgverleners vroegtijdig de eerste verschijnselen van tanderosie en de verschillende slijtagepatronen in het kindergebit herkennen. Als de oorzaak kan worden achterhaald, kan met preventieve maatregelen ook de schade in het blijvend gebit beperkt blijven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014 Naar de uitgave

Product nieuws

Ionostar molar