Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Gesignaleerd | Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015

Ernstige psychische aandoening Kwaliteit van de relatie ligt in de reparatie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Erwin Van Meekeren, Nina Van Bunningen, Dr. AD Kaasenbrood, Saskia Knapen, Bert Van Luyn, Ben Nijmeijer, Martin Steendam
Belangrijke opmerkingen
Erwin van Meekeren is psychiater in eigen bedrijf (Meek-it.com) en Scelta, centrum voor persoonlijkheidsproblematiek, Den Haag. Nina van Bunningen is pedagogisch wetenschapper en beleidsmedewerker bij Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen, Utrecht. Dr. Ad Kaasenbrood is psychiater (F)ACT-team, Pro Persona, Arnhem en directeur van het Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen, Utrecht. Saskia Knapen is psychiater FACT Persoonlijkheidsstoornissen, Altrecht. Bert van Luyn is klinischpsycholoog- systeemtherapeut, GGNet, Doetinchem. Ben Nijmeijer is sociaal psychiatrisch verpleegkundige GGZ Breburg, Tilburg. Martin Steendam is klinisch psycholoog, P-opleider GGZ Friesland en promovendus VU Amsterdam.

Samenvatting

Hoe kan een mens die verwaarloosd, misbruikt, verslaafd of suïcidaal is toch begeleid en behandeld worden? Patiënten die kampen met een ernstige vorm van een persoonlijkheidsstoornis vallen meestal overal buiten de boot. Voor deze specifieke groep zijn er richtlijnen noch effectieve interventies. De recent verschenen best practice Meedoen brengt hierin verandering.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Pillen of praten?

Gesignaleerd

Enhancers