Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 10/2018

Tandartspraktijk 10/2018

Ergonomie vanuit een dansersperspectief

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2018
Auteur:
Mariana Bošnjak
Belangrijke opmerkingen
Mariana Bošnjak, master 3-student Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorheen dansdocent bij Dijkmansport in Groningen.

Samenvatting

De meesten zullen het met mij eens zijn dat dansers een goede houding hebben. De training van dansers is dusdanig samengesteld dat er een balans in belasting is in het lichaam, waardoor een goede lichaamshouding aannemen moeiteloos gaat. Ondanks dat het voor de meesten van ons zwaar en wellicht vermoeiend aanvoelt, is het hebben van een goede lichaamshouding compleet natuurlijk.
Dat is goed te zien bij jonge kinderen, die met een kaarsrechte rug zitten te spelen. Hoe is het mogelijk dat we deze natuurlijke houding in de loop van ons leven zijn kwijtgeraakt?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2018

Tandartspraktijk 10/2018 Naar de uitgave

Column

Omkatten