Skip to main content
main-content
Top

09-09-2011 | Nieuws

Er wordt nog veel gerookt op afdelingen

Op afdelingen in instellingen wordt nog veel gerookt. Dat kan geconcludeerd worden uit een peiling op deze website. In ruim 8 procent van de gevallen mogen pati�nten nog gewoon overal op de afdeling roken, terwijl dat wettelijk verboden is.

In bijna een kwart van de gevallen roken bewoners alleen op de eigen kamer. Dat is wel toegestaam. In 36,8 procent van de gevallen is er op de afdeling een aparte rookruimte. Meestal is dat een aparte kamer die voorheen dienstdeed als kantoortje of kleine slaapkamer.

In 30.5 procent van de instellingen geldt op afdelingen een absoluut rookverbod, zo geven de deelnemers aan de peiling aan. Dat betekent dat patiënten en bewoners elders in het gebouw of buiten voor de deur moeten roken.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.