Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Het dilemma | Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019

‘Er verdwijnen spullen uit haar huis’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2019
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo Van Waarde
Belangrijke opmerkingen
CASUÏSTIEK FEMKE PUTTERS, VERZORGENDE THUISZORG
Staat u ook voor een dilemma en wilt u advies vragen aan het Denkbeeld-panel? Mail dan uw probleem naar m.strauss@bsl.nl.

Samenvatting

Ik ben verzorgende in de thuiszorg en kom al twee jaar bij mevrouw S., een lieve dame met dementie die wat angstig in het leven staat. Ik heb een goede band met haar, maar de laatste maanden heb ik ook een niet-pluisgevoel wanneer ik haar bezoek. Er verdwijnen namelijk spullen uit haar huis. Ook dingen als schilderijtjes en sieraden waarvan ik weet dat zij eraan gehecht is. Mevrouw is verdrietig over de verdwijningen, maar kan er geen verklaring voor geven. Ik heb het sterke vermoeden dat zij de spullen aan haar kleinzoon ‘geeft’ uit angst dat hij anders niet meer komt. Wat moet ik doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Kunst en dementie

Jobs tijding

Hulpvaardig