Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Verpleegtechnische Vaardigheden | Uitgave 3/2013

Bijzijn XL 3/2013

Enterale voeding

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 3/2013
Auteurs:
C.F. Jonkers-Schuitema, T.A.J. Tas
Belangrijke opmerkingen
diëtist, Voedingsteam/TPVthuis & darmfalenteam,
verpleegkundig consulent TPVthuis & darmfalenteam,
BRON
Informatorium voor Voeding en Diëtetiek, supplement 82 2012, Bohn Stafleu van Loghum Verkrijgbaar in de webshop van BSL: www.​bsl.​nl.
Wanneer het niet mogelijk is om te voeden via de natuurlijke weg (mond en vervolgens maag-darmkanaal), is kunstmatige voeding geïndiceerd. Via het maag-darmkanaal toegediend wordt deze ook wel enterale voeding genoemd of – naar de toedieningsweg – sondevoeding. In dit artikel worden de mogelijkheden voor enterale voeding besproken. Na het vaststellen van de indicatie voor enterale voeding volgt de beslissing over de samenstelling en de toedieningsweg van de enterale voeding. Dit artikel biedt een leidraad voor het maken van de keuze voor de soort voeding en de verschillende toedieningswegen. Daarbij worden de mogelijke complicaties ten gevolge van de toediening van enterale voeding besproken en suggesties gegeven hoe de enterale voeding opgebouwd kan worden. Het artikel sluit af met enterale voeding in de thuissituatie en de rol van de diëtist bij deze vorm van voedingstherapie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Bijzijn XL 3/2013 Naar de uitgave

Media

Media

Nieuws > Vak En Wetenschap

Copd-Richtlijn Voor Patiënten

Patiëntveiligheid

In de FOUT gaan