Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

17-07-2020 | Casuïstiek | Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020

Endometritis puerperalis

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2020
Auteurs:
Stephanie van den Berg, Marissa Scherptong-Engbers, Esteriek de Miranda, Just Eekhof
Belangrijke opmerkingen
Van den Berg S, Scherptong-Egbers M, De Miranda E, Eekhof J. Endometritis puerperalis. Huisarts Wet 2020;63(8):5-60. DOI:10.1007/s12445-020-0804-5.
Dit is een bewerkte versie van het hoofdstuk dat eerder gepubliceerd is in: Eekhof J, et al. (red.) Kleine kwalen en alledaagse klachten tijdens de zwangerschap. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2020. Publicatie gebeurt met toestemming van de uitgever.

Samenvatting

Endometritis is een infectie van het baarmoederslijmvlies (endometrium). De diagnose wordt gesteld wanneer er sprake is van koorts post partum die niet door een andere oorzaak verklaard kan worden. Manifestatie van endometritis gebeurt vaak op de 3e of 4e dag post partum. Late-onset endometritis kan zich echter tot 6 weken post partum presenteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Huisarts en wetenschap 8/2020 Naar de uitgave

Kennistoets

Delay bij TIA