Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2013 | Uitgave 7/2013

Tandartspraktijk 7/2013

Endokronen

Een adhesieve indirecte restauratie zonder wortelstift

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2013
Auteur:
Drs. Chris Estl
Belangrijke opmerkingen
is tandarts (RU Groningen 2005) en medisch bioloog. Hij is werkzaam aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het
werkt tevens in een algemene praktijk in Hoogezand. De tandtechniek in dit artikel is verzorgd door Cai Verweij en Christina Rickert, Kwalident Beilen.
Literatuur kan worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>.
Het opbouwen van een avitaal element met een minimale hoeveelheid resterend tandweefsel blijft een uitdagende restauratieve klus. De endokroon is een adhesieve indirecte restauratie die retentie verkrijgt in de pulpakamer van endodontisch behandelde elementen. De gedachte hierachter is om zo veel mogelijk tandweefsel te behouden voor de preparatie. Door het vervaardigen van een endokroon kan het toepassen van een wortelstift voorkomen worden. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar levert uiteindelijk ook een restauratie met zeer goede mechanische eigenschappen op.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2013

Tandartspraktijk 7/2013 Naar de uitgave

Reacties van lezers

Reacties van lezers

OriginalPaper

Een stuitende zaak

Redactioneel

Aselect