Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

‘En zo en zo en zo, de zon’

Schilderen met mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Pascale Vermandel
Belangrijke opmerkingen
Pascale Vermandel is als kunstzinnig therapeut en ergotherapeut werkzaam in WZC Cleo, Berchem (Antwerpen); meer informatie: pascalevermandel@hotmail.com.

Samenvatting

Het Antwerpse woonzorgcentrum Cleo heeft een schildersatelier waar kunst- en ergotherapeut Pascale Vermandel mensen met dementie begeleidt bij het schilderen. Dat levert bijzonder waardevolle momenten op én kunstwerken waar zowel bewoners als familieleden trots op zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

De Tijdmachine