Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014

Empathie in autisme

Meedenken en meevoelen: zorgvuldig meten is van groot belang

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Dr. Anke Scheeren
Belangrijke opmerkingen

over de auteur

Dr. A.M. Scheeren is afgestudeerd in de biologische psychologie (Universiteit Maastricht) en gepromoveerd op autismespectrumstoornissen (Vrije Universiteit). Zij werkt als projectleider bij Dutch Autism & ADHD Research Center aan de Universiteit van Amsterdam.

Samenvatting

Hebben kinderen en adolescenten met een autismespectrumstoornis (ASS) minder empathie? In haar onderzoek heeft Anke Scheeren de empathische vermogens van deze kinderen bepaald. Hun scores verschilden nauwelijks van die van leeftijdgenoten zonder ASS. Ouders vertelden echter dat hun kind met ASS wel degelijk minder empathie toont in het dagelijks leven. De onderzoeksresultaten werpen een kritisch licht op de verschillende meetmethoden van empathie, en bieden implicaties voor de klinische praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014 Naar de uitgave