Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Educatie emotie-eten de baas | Uitgave 6/2017

TPO - De Praktijk 6/2017

Emotie-eten de baas

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2017
Auteur:
Lida Metsemakers

Samenvatting

Emotie-eten is vaak de oorzaak van overgewicht. Volgens klinischpsycholoog prof.dr. Tatjana van Strien is zo’n 40 procent van de obese mensen een emotionele eter. Zij eten overmatig als reactie op stress en vervelende gevoelens. Het gaat om grote aantallen: in 2015 was meer dan 50 procent van de Nederlanders van 20 jaar en ouder te zwaar, in 1981 was dat 33 procent.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

TPO - De Praktijk 6/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Therapieontrouw

Implementatie gestructureerde nazorg bij CVA

Gestructureerde nazorg bij CVA

Interview julia huisman

Pionieren als POH-Jeugd

Casus hypoglykemie en insuline

Hypoglykemie en insuline buiten kantooruren

Kennis nieuwe richtlijn infectiepreventie

Nieuwe Richtlijn Infectiepreventie