Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

24-08-2016 | Uitgave 3/2016

Jeugdbeleid 3/2016

Elk kind een familie, elk kind een toekomst

50 jaar SOS Kinderdorpen Nederland

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 3/2016
Auteurs:
Willemijn van Benthem, Stefan van der Swaluw

Samenvatting

Wereldwijd worden er elke dag 360.000 kinderen geboren, waarvan 60.000 kinderen tijdens hun kinderjaren de zorg van hun familie dreigen te verliezen door armoede, misbruik, verwaarlozing, geweld en verlating. Globale schattingen geven aan dat 140 miljoen kinderen één of beide ouders verliezen, terwijl een veelvoud van dat aantal wordt geconfronteerd met ernstige ziekte van ouders, met geweld thuis, verwaarlozing, verlating, dwangarbeid, migratie of met de gevolgen van oorlog en natuurrampen. De primaire doelgroep van SOS Kinderdorpen zijn kinderen die de zorg van hun gezinsleden hebben verloren of dreigen te verliezen.
Dit jaar viert SOS Kinderdorpen Nederland haar vijftigste verjaardag. SOS Kinderdorpen is een onafhankelijke, niet-gouvernementele en niet-confessionele kinderzorg- en ontwikkelingsorganisatie. Als een wereldwijde federatie van 134 nationale organisaties met momenteel 550 SOS Kinderdorpen levert zij een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en hun families. SOS Kinderdorpen wordt vaak gecontracteerd door lokale autoriteiten om kwetsbare gezinnen te ondersteunen en familiezorg te bieden voor kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Jeugdbeleid 3/2016 Naar de uitgave

Het estafettestokje

Kennis maken met de buren