Skip to main content
main-content
Top

14-02-2011 | Nieuws

Eis: 2 procent voor gehandicaptenzorg

Naast loonsverhoging vragen de bonden vooral aandacht voor professionalisering van het vak en de daarbij behorende scholingswensen van werknemers. Volgens de werknemers in deze sector zijn deze onderwerpen een belangrijke arbeidsvoorwaarde.

In de gehandicaptenzorg wordt onder meer bezuinigd op functie- en vakinhoudelijke scholing. De bonden willen dat het scholingsbudget weer wordt verhoogd.

Ook over arbeidstijden en contractsomvang en –duur wordt gepraat. In de gehandicaptenzorg gaan werkgevers steeds vaker over tot het inzetten van korte diensten en het ad hoc oproepen van werknemers. De bonden willen strategische personeelsplanning.

Op 1 maart praten de partijen verder.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.