Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014

“Einstein had het ook!”

Effectonderzoek naar E-health psycho-educatie bij kinderen met ass

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Dr. Lindy Vermunt, Drs. Maarten Van’T Hof, Drs. Jacqueline Baily
Belangrijke opmerkingen

over de auteurs

Dr. L.C.A.C. Vermunt is psycholoog bij Sarr Expertisecentrum Autisme. Drs. M. van ’t Hof is junior onderzoeker/psycholoog bij Sarr Expertisecentrum Autisme. Drs. J.T. Bailly, is psychotherapeut/cognitief gedragstherapeut bij Sarr Expertisecentrum Autisme. Correspondentie: l.vermunt@lucertis.nl.
* Kijk voor meer informatie over het e-Health Warenhuis op www.​newhealthcollect​ive.​nl.

Samenvatting

‘Sarr Expertisecentrum Autisme’ biedt een psycho-educatiemodule voor kinderen met ASS van tien tot twaalf jaar. De ervaringen zijn positief, maar het kleinschalige effectonderzoek roept vooralsnog meer vragen op dan antwoorden. Zo staat bijvoorbeeld het beoogde doel van psycho-educatie ter discussie. Middels een aantal aanbevelingen geven de auteurs hier een voorzet voor vervolgonderzoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014 Naar de uitgave