Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Artikelen | Uitgave 6/2014

Bijblijven 6/2014

Eindelijk structuur in de voedingszorg

Geïndiceerde en zorggerelateerde preventie met de Zorgmodule Voeding als leidraad

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2014
Auteurs:
Wieneke Remijnse, Paulien Lunter, Prof. dr. Jaap (J.) van Binsbergen
Belangrijke opmerkingen
diëtist, beleidsadviseur Nederlandse Vereniging van Diëtisten
praktijkverpleegkundige, huisartsenpraktijk van Duivenboden in Arnhem
huisarts niet-praktiserend, emeritus hoogleraar voedingsleer en huisartsgeneeskunde Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen

Samenvatting

In deze bijdrage wordt de Zorgmodule Voeding besproken: een leidraad voor generiek voedingsadvies die inpasbaar is in alle bestaande en te ontwikkelen zorgstandaarden.
Het voordeel van deze opzet, die door alle relevante beroepsgroepen onderschreven wordt, is niet alleen dat deze structuur geeft aan het onderdeel voeding van het consult van de huisarts, maar ook dat duidelijk is wat de voedingstaken van de diverse betrokken hulpverleners zijn.
Bovendien wordt aangegeven welk deel vooral aan de patiënt in de vorm van zelfmanagement moet worden overgelaten. Door met zorgprofielen te werken, komt de multidisciplinaire samenwerking bijna vanzelf dichterbij. De competenties waarborgen verantwoorde en kwalitatief goede zorg; iets waar zorgverzekeraars oog voor dienen te hebben.
Vanzelfsprekend komen aspecten van gezonde voeding aan de orde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Bijblijven 6/2014 Naar de uitgave