Skip to main content
main-content
Top

19-05-2011 | Nieuws

Eindbod voor UMC’s

De nieuwe cao geldt voor 65.000 medewerkers in de UMC’s. De looptijd is 25 maanden: van 1 maart 2011 tot 1 april 2013.

Het persoonlijk budget voor iedere medewerker wordt gehandhaafd en verhoogd naar 1,3 procent per 1 januari 2013. Met dit voorstel wordt volgens de NFU recht gedaan aan de inzet van medewerkers voor kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de moeilijke financieel economische situatie waarin de UMC's zich bevinden.

Het eindbod van de NFU wordt door de vakbonden aan de leden binnen de UMC’s voorgelegd. Morgen, donderdag 19 mei, komt de Landelijke Adviescommissie UMC (LAC UMC) van Abvakabo FNV bij elkaar om het eindbod te bespreken.

Naar aanleiding van de stemuitslag zal Abvakabo FNV haar standpunt bepalen en dit op 17 juni 2011 aan de werkgevers doorgeven. Ook de andere bonden laten dan weten of het voorstel voor een nieuwe Cao UMC 2011-2013 kan worden omgezet in een definitief akkoord.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.