Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Ten geleide | Uitgave 4/2019

Kind & Adolescent Praktijk 4/2019

Effectieve therapeuten

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2019
Auteur:
Marike Serra
In dit nummer van Kind en Adolescent Praktijk besteden verschillende auteurs aandacht aan werkzame factoren in de behandeling die niets te maken hebben met aard van de specifieke interventie. Dingen zoals: een gedeeld en acceptabel verklaringsmodel voor de klacht, heldere informatie geven over de behandeling, samen met je cliënt duidelijke doelen formuleren, vertrouwen uitstralen in de behandeling die je gaat aanbieden en natuurlijk goed kunnen samenwerken en communiceren. Allemaal heel logisch zou je denken. Niks nieuws. Toch is er de laatste tien tot vijftien jaar in jeugdhulpland jaar veel meer aandacht geweest voor de ontwikkeling van effectieve interventies dan voor de ontwikkeling van effectieve therapeuten. Maar is er verandering op komst? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Kind & Adolescent Praktijk 4/2019 Naar de uitgave

Gezien en gelezen

Gezien en gelezen