Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Artikel | Uitgave 5/2017

Neuropraxis 5/2017

Effecten van muziektherapie bij mensen met dementie

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2017
Auteurs:
Jenny T. van der Steen, Mirjam C. van Soest-Poortvliet, Hans (J.) C. van der Wouden, Manon S. Bruinsma, Rob J. P. M. Scholten, Annemieke C. Vink

Samenvatting

Muziektherapie wordt toegepast bij verschillende neurologisch aandoeningen, waaronder dementie. Een update van de Cochrane-review toonde aan dat er met name bewijs van voldoende kwaliteit is om muziektherapie bij dementie in te zetten bij depressie, en niet zozeer voor agitatie of agressie. Het bewijs voor effecten op andere stemmings- en gedraguitkomsten, welbevinden en cognitie is nog te mager om conclusies voor de praktijk aan te verbinden.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Neuropraxis 5/2017 Naar de uitgave