TODO: Skip to main content
Top

01-01-2016 | Casuïstiek

‘Eetbare’ abrikozenpitten

Auteurs: Sophie Brinkhorst, prof.dr. Catherijne Knibbe, dr. Erik van Maarseveen, Charlotte Mackaij-Staal, Niels Plantenga, Jarmo Hunting

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Cyanide is een sterkwerkend gif dat in gebonden toestand voorkomt in vele zaden en planten, waaronder bittere amandelen en abrikozenpitkernen.2 Tevens is het een chemische verbinding die in de industrie en huishoudelijke producten voorkomt.3 Sinds 2006 waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor de consumptie van deze onschuldig ogende abrikozenpitkernen.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
‘Eetbare’ abrikozenpitten
Auteurs
Sophie Brinkhorst
prof.dr. Catherijne Knibbe
dr. Erik van Maarseveen
Charlotte Mackaij-Staal
Niels Plantenga
Jarmo Hunting
Publicatiedatum
01-01-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-016-0013-4