Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | BESCHOUWING | Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012

Eet meer goede vetten

Gezondheidswinst door onverzadigd vet

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Marjolein van der Drift
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO), Postbus 3186, 2280 GD Rijswijk: Marjolein van der Drift, communicatiedeskundige en lid van de STUURGROEP KIES GEZOND VET. Correspondentie: drift@mvo.nl Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld.

Samenvatting

Voeding is belangrijk bij preventie en behandeling van diabetes, een te hoog cholesterolgehalte en hart- en vaatziekten. Met gezonde voeding kan een patiënt zijn cholesterolgehalte met ongeveer 10% verlagen. De diverse NHG-Standaarden en de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad benadrukken het belang van voeding en bepleiten het gebruik van maximaal tien energieprocent verzadigd vet. Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat met name gezondheidswinst mogelijk is als je verzadigde vetten in de voeding vervangt door onverzadigde vetten.Huisarts en Wetenschap publiceerde onlangs hierover.1 Dit artikel biedt praktijkondersteuners de nodige informatie en een aantal tips voor voedingsadviezen die leiden tot een betere vetinname.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012 Naar de uitgave

WEET JE DIT?

Antwoorden