Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Column | Uitgave 3/2014

GZ - Psychologie 3/2014

Eerstelijns psychologische hulp: 2013*

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 3/2014
Auteur:
Prof. dr. J.J.L. Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-Psychologie.
* In de vorige uitgave van GZ-Psychologie stond een casus uit 1978, 35 jaar eerder.

Samenvatting

Een opvallend ongestoord blauwe hemel, en dat voor eind oktober 2013, dwingt gemakkelijk een goed humeur af bij degenen die hiervoor gevoelig zijn. Enkele zonnestralen vallen op het zitje en het bureau van de spreekkamer van drie bij vier meter in een bungalow op steenworp afstand van het kleine, overigens weinig inspirerende, centrum van Bemmel. Dit centrum bestaat uit een betonnen plaat met een tiental op elkaar gedrukte, deels overdekte winkels, zo ongepast lelijk vormgegeven dat je er niet kunt rondlopen zonder dat schaamte je overvalt. Aan dit brandpunt van Bemmel is zichtbaar nooit een architect te pas gekomen, anders zou het wellicht niet met de rug naar het – mede hierdoor – saaie marktplein met de katholieke kerk zijn gebouwd en onnadenkend zijn gesitueerd op afstand van wat echt het centrum zou moeten zijn; het romantische, aanvankelijk in 1300 als kasteel gebouwde Kinkelenburg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

GZ - Psychologie 3/2014 Naar de uitgave