Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Column | Uitgave 2/2014

GZ - Psychologie 2/2014

Eerstelijns psychologische hulp: 1978

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2014
Auteur:
Prof. dr. J.J.L. Derksen
Belangrijke opmerkingen
* In de volgende uitgave van GZ-Psychologie verschijnt een casus uit 2013, 35 jaar later.
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-Psychologie.

Samenvatting

De geur van nat beukenhout werd die herfstachtige zaterdagochtend in oktober 1978 gedragen door de ongeveer anderhalve meter hoge grondmist. Het normaliter toch zo robuust ogende kasteel van Doornenburg kreeg een sprookjesachtige uitstraling. Vanuit het gebouw van de kruisvereniging bleef je zicht houden op het middeleeuws kasteel aan de Linge. Er was weinig verbeelding voor nodig om hier de ridders, nadat ze de houten ophaalbrug over de omringende gracht naar beneden hadden gelaten, op hun paarden weg te zien galopperen. Zouden zij toen ook depressies hebben gekend? Die fantasie kon weinig ruimte innemen, want een van mijn eerste patiënten zou ik weldra zien in de enige op dat moment voor mij beschikbare ruimte; de tandartskamer.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

GZ - Psychologie 2/2014 Naar de uitgave