Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010

Eerstelijns innovaties in de complexe ouderenzorg 

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2010
Auteurs:
Dr. H. J. Schers, drs. M. Nieuwboer
Belangrijke opmerkingen
Huisarts, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud, Nijmegen
Onderzoeker, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud, Nijmegen, mede namens Zorg voor Ouderen en Welzijn Netwerk Nijmegen (ZOWEL NN)

Samenvatting

In dit artikel bespreken wij hoe in de regio Nijmegen een aantal innovaties in de complexe ouderenzorg worden uitgetest en geëvalueerd. Indien de evaluatie van deze projecten positief blijkt, dan zullen deze vervolgens breed geïmplementeerd worden in de regio. Belangrijke terreinen waarop innovatie in de ouderenzorg nodig is, zijn: meer preventief denken, meer gerichtheid op de wensen en behoeftes van de oudere patiënt, en betere netwerkzorg rondom de kwetsbare oudere. Innovatieve manieren om daarmee om te gaan zijn: een slimme identificatiemethode voor (toekomstige) kwetsbaarheid, een internetapplicatie waarin de oudere zijn eigen virtuele netwerk kan vormen en compacte multidisciplinaire samenwerking die de grenzen van zorg en welzijn overstijgt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010 Naar de uitgave