Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-07-2015 | Uitgave 6/2015

Bijblijven 6/2015

Eerstelijns diagnostische centra en de diagnostiek van OSAS

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2015
Auteur:
Dr. Annelies E.M. Lucas

Samenvatting

Eerstelijns diagnostische centra, verenigd in de SAN, kunnen polygrafie aanbieden aan de huisarts ter ondersteuning van de diagnostiek van het obstructieveslaapapneusyndroom (OSAS) in de eerste lijn. De huisarts kan zijn vermoeden op OSAS laagdrempelig toetsten. Voor patiënten is het onderzoek, dicht bij huis en buiten de klinische setting, weinig belastend. De huisarts houdt de regie en kan patiënten gerichter verwijzen en onnodige verwijzingen voorkomen, wat tevens leidt tot betere kostenbeheersing. Afspraken met de slaappoli's in de tweede lijn voorkómen dubbeldiagnostiek en kunnen zorgen voor goede samenwerkingsafspraken in de zorgketen voor OSAS-patiënten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Bijblijven 6/2015 Naar de uitgave