Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2009 | Dementie en delier | Uitgave 3/2009

Denkbeeld 3/2009

Een verwarrend samenspel

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2009
Auteurs:
Willy Garenfeld, Theo Hazelhof
Belangrijke opmerkingen
Willy Garenfeld is ouderenpsychiater, gespecialiseerd in dementie en werkt bij GGZ Breburg, zorggroep ouderen Tilburg en Breda.
Theo Hazelhof is gezondheidszorgpsycholoog en werkt bij Vitalis zorggroep te Eindhoven. Op verzoek is een literatuurlijst verkrijgbaar

Samenvatting

Een delier is een acute staat van verwardheid ten gevolge van een lichamelijke aandoening. Veel symptomen van een delier lijken op verschijnselen bij dementie en daardoor is het heel lastig om bij mensen met dementie een delier vast te stellen. Toch is dit bijzonder belangrijk, want een delier is een ernstige aandoening met een hoge kans op overlijden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2009

Denkbeeld 3/2009 Naar de uitgave

Verslag van het tweede Denkbeeld-congres

Dementie, een samenspel

Nieuws: van de Vereniging voor Psychogeriatrie

Naar de zorg van de toekomst

In de etalage: Veelbelovende initiatieven in de zorg

‘Je ziet van buiten niet wat zich van binnen afspeelt’

Een ondersteuningsgroep voor kinderen van jonge mensen met dementie

Overleven zonder handleiding