Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Casuïstiek | Uitgave 1/2014

Verslaving 1/2014

Een verslaafde met autisme

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Drs. Johan van Zanten, Drs. Marc Bosma
Belangrijke opmerkingen
Drs. J. van Zanten is gz-psycholoog bij het dubbele-diagnoseprogramma van Novadic-Kentron te Vught. E-mail: johan.van.zanten@novadic-kentron.nl.
Drs. M.W.M. Bosma is psycholoog bij het dubbele-diagnoseprogramma van Novadic-Kentron te Vught.

Samenvatting

Tom (35) is eerder klinisch en ambulant behandeld voor zijn verslavingsproblematiek (cocaïne- en cannabismisbruik), borderlinepersoonlijkheidsstoornis en ontwijkende persoonlijkheidsstoornis. Tevens worden bij aanmelding door zijn verwijzer vermoedens van ADHD en PTSS gerapporteerd, maar er is geen sprake van een eenduidig beeld op grond van psychodiagnostisch onderzoek. Tom is vastgelopen in relaties en werk, in het omgaan met veranderingen en in het vormgeven van zijn vrije tijd. Hij meldt vooral moeite te hebben met intimiteit en seksualiteit, het omgaan met vrije tijd en zijn verslaving, en angst in sociale situaties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Verslaving 1/2014 Naar de uitgave

Methodiek in praktijk

ASS en verslaving

Verslaving in de media

Findings