Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Selectief | Uitgave 12/2011

Tandartspraktijk 12/2011

Een vaccin tegen cariës

Cariologie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2011
Auteur:
Dr. J. J. R. Huddleston Slater
Cariës is te beschouwen als een wereldwijd voorkomende chronisch infectieziekte. De boosdoener is Streppococcusmutans, maar recentelijk worden ook andere stammen, zoals de Bifidobacteriën, aangewezen als veroorzaker vanmet name initiële laesies. In experimentele omgevingen is in de loop der jaren een aantal succesvolle vaccins ontwikkeld tegen S.mutans. Geen enkel actief vaccin heeft echter ooit demarkt gehaald. De belangrijkste reden is een kennelijk ongunstige kosten-batenverhouding omverder te ontwikkelen (lees: het is temoeilijk). Daarnaast blijkt het lastig omeen voldoende concentratie antistof in demondvloeistof op te wekken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2011

Tandartspraktijk 12/2011 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

‘Ik ga gewoon door’