Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014

Een uitweg uit de doolhof?

Lessen van een zieke tante

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2014
Auteur:
Job van Amerongen
Belangrijke opmerkingen
Job van Amerongen is verpleegkundige ouderenzorg bij Brentano, Amstelveen.

Samenvatting

Verpleegkundige Job van Amerongen verloor zijn baan op een afdeling neuropsychiatrie in de ggz en vond uiteindelijk nieuw werk op een dagbehandeling voor mensen met dementie. Hoe ervoer hij zijn nieuwe werkomgeving en wat kunnen professionals in de psychogeriatrie opsteken van het spraakmakende boek van onderzoeksjournalist Kirsten Emous, De doolhof van tante An? Zoektocht naar een toekomst met minder dementie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014 Naar de uitgave

Wethouder Karsten Klein over de komende zorgomslag

Den Haag is er klaar voor

Column

Maatwerk

Kleinbeeld

Een mooi einde