Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Doordenker | Uitgave 2/2014

Denkbeeld 2/2014

Een stukje taart weigeren hoeft niet meer…

Met gezonde voeding diëten te lijf

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2014
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Tekst Patrick verhaest
Beeld Thinkstock
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.

Samenvatting

Het is feest, met als sluitstuk: verse aardbeientaart voor iedereen! Nou, iedereen… Voor de bewoner met diabetes is er apart dieetgebak. Je bemerkt het verlangen in zijn ogen, maar je neemt je verantwoordelijkheid als zorgverlener en gaat vriendelijk maar vastberaden met de taartschotel aan hem voorbij. Een ander tafereel: zoals elke week staan er vandaag frieten op het menu. Helaas niet voor de zwaarlijvige meneer met een te hoog cholesterolgehalte. En dat terwijl zijn frietje met frikadel uit de plaatselijke frietkraam nog niet zo heel lang geleden een van zijn wekelijkse geneugtes was. Herkenbaar? Frustrerend? In het Vlaamse Berlaar is een antwoord in de maak.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Denkbeeld 2/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kort nieuws

Redactioneel

Even Leo bellen

OriginalPaper

Radio Remember