Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2015

01-07-2015 | Spectrum

Een strijd op vele fronten

Auteur: Philip den Ouden

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het beschikbare aanbod van producten in supermarkten, horecagelegenheden en via cateraars bepaalt voor een groot deel wat consumenten dagelijks aan voeding binnenkrijgen. Uit de enorme hoeveelheid en variëteit aan voedsel dat beschikbaar is, heeft de consument uiteindelijk zelf de vrijheid – en verantwoordelijkheid – om zijn voedingskeuze samen te stellen. Maar ook wij weten dat het niet voor iedereen eenvoudig is een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Daarom ondertekende de levensmiddelenindustrie in 2014 samen met de retail, cateraars en horeca en met het ministerie van Volksgezondheid (VWS) het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Hierbij werken bedrijfsleven en overheid gezamenlijk en structureel aan een verdere verlaging van de gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorieën in producten en maaltijden, met de bredere ambitie om tot een productaanbod te komen dat goed past in een gezond voedingspatroon.
Metagegevens
Titel
Een strijd op vele fronten
Auteur
Philip den Ouden
Publicatiedatum
01-07-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-015-0096-5

Andere artikelen Uitgave 7/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2015 Naar de uitgave