Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | Uitgave 7/2020

Tandartspraktijk 7/2020

Een rode afwijking op de tongrug

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2020
Auteur:
Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
* Prof. dr. Isaäc van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden geweest aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. Voor al uw vragen over uw patiënten kunt u uitsluitend zélf (dus niet uw patiënten) rechtstreeks contact opnemen met de auteur via het mailadres: i.vanderwaal@hotmail.com

Samenvatting

Een 51-jarige vrouw wordt door haar tandarts naar de MKA-chirurg verwezen in verband met een rode, overigens asymptomatische plek midden op de tongrug (afbeelding 1). Patiënte heeft zelf geen idee hoelang de plek al aanwezig is. Zij is gezond, rookt niet en gebruikt geen medicijnen. Bij palpatie is de plek op de tongrug niet gevoelig. Er is geen induratie. Elders in de mond worden geen slijmvliesafwijkingen aangetroffen. Op grond van de klinische bevindingen lijkt het hier te gaan om glossitis rhombica mediana (GRM).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Tandartspraktijk 7/2020 Naar de uitgave

Column

Webinar

Heynick’s Hoek

De Pellagra-pandemie

Nieuws

Nieuws