Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017

Een podium voor mensen met dementie!?

Twintig jaar Alzheimer Cafés in Nederland

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2017
Auteur:
Hugo Van Waarde

Samenvatting

In 1997 opende het eerste Alzheimer Café haar deuren. Grondlegger Bère Miesen had toen niet kunnen vermoeden dat twintig jaar later Nederland 240 van dergelijke ontmoetingsplaatsen voor mensen met dementie, hun familie, vrienden en hulpverleners zou kennen. Ons land bleek zelfs te klein voor dit concept en inmiddels kan het op brede internationale belangstelling rekenen. Wat is de kracht ervan en hoe toekomstbestendig is het in een tijd waarin de zorg voor mensen met dementie voortdurend verandert? Redacteur Hugo van Waarde, zelf gespreksleider (‘kroegbaas’) in het Alzheimer Café van Almere, keek terug en vooruit met vijf collega’s uit andere delen van het land.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Denkbeeld 4/2017 Naar de uitgave