Skip to main content
main-content
Top

28-05-2011 | Nieuws

Een op de drie krijgt vrije dagen die zij aanvraagt

Bijna 37 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden krijgt zonder problemen de vakantiedagen die zij aanvragen. Bij 15 procent is dat echter een groot probleem.

Dat blijkt uit een peiling op de website van Bijzijn. Vrije dagen en vakantie is soms een groot probleem zo meldt de uitslag. 14.7% zegt: Het is altijd een enorme strijd om de dagen te krijgen die ik aanvraag.

Opvallend is dat het bij bijna de helft van de verpleegkundigen en verzorgenden aangeeft dat het aanvragen van vrije dagen en vakantie niet altijd even makkelijk is.

Vooral in de zomermaanden en rond de feestdagen is het krijgen van vakantiedagen altijd moeilijker dan op andere momenten in het jaar.

Uit een twee jaar geleden gehouden onderzoek over dilemma's onder verpleegkundigen en verzorgenden bleek dat zij (49 procent) het moeilijk vinden om te weigeren als de leidinggevende vraagt om terug te komen op je vrije dag.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.