Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

28-09-2021 | Casuïstiek

Een onschuldig calciumtabletje?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap
Auteurs:
Ewoud Baarsma, Marlotte van der Veer, Sophie Verhulst, Annemieke Koolhaas, Tilly Groot, Bregtje Lemkes
Belangrijke opmerkingen
Baarsma ME, Lemkes BA, Van der Veer MA, Verhulst SH, Groot T, Koolhaas A. Een onschuldig calciumtabletje? Huisarts Wet 2021;64: DOI:10.1007/s12445-021-1291-z.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Nederlanders gebruiken grote hoeveelheden zelfzorggeneesmiddelen en voedingssupplementen. Deze zijn relatief onschuldig, ook al is de gezondheidswinst soms twijfelachtig, maar sommige mineralen hebben relevante interacties met antibiotica. Tel daarbij op dat calciumcarbonaat in de huisartsenpraktijk een van de meest voorgeschreven geneesmiddelen is, met een half miljoen gebruikers, en het zal duidelijk zijn dat mineralengebruik een plaats verdient in het medicatiebewakingssysteem.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel