Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | MOND- EN KAAKZIEKTEN | Uitgave 11/2010

Tandartspraktijk 11/2010

EEN ONGEWONE RADIOLUCENTIE

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2010
Auteur:
Prof.dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan het VUMC. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.
In deze rubriek bespreekt prof. Van derWaal of een door hem uitgenodigde auteur één of meer patiënten met een soms gangbare, maar soms ook ongewone aandoening van mond of kaak. De bij deze bijdragen in TP behorende literatuuropgave kan bij de redactie worden opgevraagd.

ANAMNESE

Ongeveer driemaanden geleden heeft zich bij een 27-jarige vrouw een abces ontwikkeld, linguaal van gebitselementen 46 en 47. Op de toen gemaakte tandfoto werd aan de distale radix van 46 enige resorptie aangetroffen en leek sprake van een diffuse lucente verandering van de botstructuur rond de wortelpunt van laatstgenoemde radix. De 46 en 47 warenmobiel. Patiënte werd naar een tandarts-parodontoloog verwezen, alwaar uiteindelijk gebitselement 46 werd geëxtraheerd. Sindsdien is patiënte klachten blijven houden over een drukkend gevoel in de onderkaak - niet zozeer in het vierde kwadrantmaarmeer paramediaan links.
Aanvankelijk leek sprake te zijn van paresthesie van de rechterhelft van de onderlip,maar desgevraagd gaf patiënte aan dat daarvan nu geen sprakemeer was.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2010

Tandartspraktijk 11/2010 Naar de uitgave

TANDARTS IN DE PRAKTIJK

Ervaring opdoen