Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Een oase van aangepaste prikkels

Werken met Comfortzorg bij mensen met gevorderde dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Jo de Clercq, Heidi van Campenhout
Belangrijke opmerkingen
Jo De Clercq en Heidi Van Campenhout zijn beiden als kinesitherapeut verbonden aan WZC De Wingerd te Leuven; daarnaast werken zij bij BVBA ComfortCare – Attractive2Wear (www.​attractive2wear.​com) als respectievelijk zaakvoerder en consulent aangepaste kledij.

Samenvatting

Mensen met gevorderde dementie verliezen niet alleen in toenemende mate het contact met de buitenwereld, maar ook met hun eigen lichaam. Zij raken verzonken in zichzelf en gaan vaak ‘storend’ gedrag vertonen in een wanhopige poging zintuiglijke bevestiging te krijgen van hun eigen ‘zijn’. Comfortzorg is een benadering die in deze fase verlichting kan bieden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Meer dan een brein

Hartenkreet

Happy man