Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017

Een mens lijdt nog het meest…

De discussie over ‘voltooid leven’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2017
Auteur:
Maritza Allewijn
Belangrijke opmerkingen
Maritza Allewijn is gz-psycholoog bij De Rijnhoven, directeur van de PgD Psychologische expertise voor de ouderenzorg en medeopsteller van het NIP-standpunt ten aanzien van de ‘Kabinetsreactie en visie Voltooid Leven’.

Samenvatting

Begin oktober 2016 kondigde het VVD-PvdA-kabinet onverwacht een wetsvoorstel aan om hulp bij zelfdoding voor ouderen – onder voorwaarden – wettelijk mogelijk te maken. Onverwacht, omdat deze ‘Kabinetsreactie en visie Voltooid Leven’ indruiste tegen het kort daarvoor uitgebrachte advies van de door datzelfde kabinet ingestelde commissie-Schnabel. Wat betekent dit wetvoorstel - en een vergelijkbaar initiatief van D’66 - voor het beeld van de ouderdom en de positie van ouderen in de samenleving?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Denkbeeld 1/2017 Naar de uitgave

Onder de loep

Pas op je tellen