Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015

Een mandibulaire radiolucentie met consequenties

Verwijzing naar de kaakchirurg is geïndiceerd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2015
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.

Samenvatting

Een 52-jarige vrouw wordt door haar tandarts verwezen vanwege een ongewoon aspect op een tandfoto van de 36. Patiënte heeft al enige maanden vage klachten in de onderkaak links, met name in de molaarstreek. Bij mondonderzoek heeft de tandarts geen afwijkingen geconstateerd. Zekerheidshalve is vervolgens een tandfoto van de ondermolaren gemaakt. Daarop is resorptie van de radices van 37 zichtbaar (afbeelding 1). De tandarts vraagt nu advies aan de MKA-chirurg ten aanzien van het verdere beleid. Patiënte is gezond en gebruikt geen medicijnen. De medische en tandheelkundige anamnese leveren geen bijzonderheden op.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015 Naar de uitgave

Gecompliceerd tandletsel bij een 7-jarige

Endodontische én restauratieve behandeling

Redactioneel

KiMo-vrees

Heynick’s hoek

Molaren en het geheugen

OriginalPaper

Rectificatie