Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Van de redactie | Uitgave 4/2015

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2015

Een leven lang bewegen

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2015
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
dr. Hester Vermeulen lector Evidence Based Perioperatieve Zorg, Amsterdam School of Health Professions en senior onderzoeker, afdeling Chirurgie, Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsteredam

Samenvatting

Een leven lang leren. Dat credo kennen we allemaal. Dat helpt om een leven te kunnen leiden waarin een mens gedurende zijn of haar loopbaan meerdere functies kan vervullen. Mobiel zijn hoort daar ook bij. Niet alleen in spreekwoordelijke zin, als op de arbeidsmarkt. Maar ook in letterlijke zin: mobiel zijn in elke levensfase. Mobiliteit stelt de mens in staat om naar school, sportclub, werk of koffiekamer te gaan. Maar ook om de dagelijkse dingen als douchen, eten of het huishouden te doen. Bewegen is van groot belang, ook al is iemand kritisch ziek, heeft diegene een ernstige psychiatrische aandoening of is hij of zij op hoge leeftijd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2015 Naar de uitgave