Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:
Omslag van het boek

2017 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1. Een kwestie van kiezen

Auteur : Ellen Klaasse-Derks

Gepubliceerd in: Voedingsleer

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De Schijf van Vijf is een hulpmiddel voor het kiezen van voedingsmiddelen. Als je dagelijks genoeg voedingsmiddelen uit alle vakken eet en regelmatig varieert, krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. De vijf vakken zijn: vak (1) groente en fruit; vak (2) brood, graanproducten en aardappelen; vak (3) vis, peulvruchten, vlees, ei, zuivel en noten; vak (4) dranken; vak (5) smeer- en bereidingsvetten. Hoeveel je ervan nodig hebt, is afhankelijk van je leeftijd en sekse. Van de voedingsmiddelen uit de grote vakken, zoals dat van groente en fruit, moet je meer gebruiken dan van de voedingsmiddelen uit de kleine vakken.
Metagegevens
Titel
Een kwestie van kiezen
Auteur
Ellen Klaasse-Derks
Copyright
2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1794-3_1