Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-08-2016 | Onderzoek | Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016

Een kwalitatief onderzoek naar het aanmeten van zolen

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2016
Auteur:
MSc Elke Poppe
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat een auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek voor de Nederlandse praktijk.

Samenvatting

Als podotherapeut meet je dagelijks zolen aan als behandeling voor een enorm scala aan klachten in de onderste extremiteit. De theoretische onderbouwing hiervan wordt breed gedragen, maar er zijn vele andere factoren die het proces van het zolen aanmeten beïnvloeden. Denk aan de ervaring van de patiënt, de specifieke kennis/ervaring van de podotherapeut en het gebruik van technologie. Hierdoor is er een grote variëteit in type zolen, wat de generalisatie en implementatie van gegevens over de effectiviteit uit wetenschappelijk onderzoek lastig maakt. Het Britse onderzoek dat in dit artikel wordt besproken, tracht te achterhalen welke factoren het proces van aanmeten beïnvloeden. Wanneer deze factoren beter begrepen worden, kunnen toekomstige onderzoeken en innovaties beter aansluiten op de dagelijkse praktijk, wat de implementatie van onderzoeksbevindingen ten goede komt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016 Naar de uitgave

Wetenschap en Praktijk

Systematic reviews