Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-04-2019 | Implementatie | Uitgave 5/2019

Huisarts en wetenschap 5/2019

Een kaderhuisarts urogynaecologie in de eerste lijn

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2019
Auteurs:
Joyce Nouwens, Pieta van Rhijn, Doreth Teunissen, Toine Lagro-Janssen
Belangrijke opmerkingen
Nouwens J, Van Rhijn P, Teunissen TA, Lagro-Janssen AL. Een kaderhuisarts urogynaecologie in de eerste lijn. Huisarts Wet 2019;62(5):47-50. DOI:10.1007/s12445-019-0089-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: JN en PvR ontvangen een vergoeding van Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken.

Samenvatting

Een Nederlandse huisarts ziet gemiddeld tien keer per week een patiënt met een gynaecologische klacht. Veel gynaecologische klachten kunnen in de eerste lijn worden behandeld, maar niet elke huisarts voelt zich bekwaam en daarom volgen er veel er doorverwijzingen naar de tweede lijn. In de Zorggroep Regio Oosterhout en Omstreken blijkt het aantal verwijzingen gedaald na de implementatie van een eerstelijns kaderspreekuur gynaecologie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Huisarts en wetenschap 5/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Geld toe?