Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2018 | Uitgave 1/2018

Kind & Adolescent Praktijk 1/2018

Een iq-test op je slechtste moment: is dat wel slim?

Dilemma’s rond intelligentiediagnostiek In turbulente tijden

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2018
Auteurs:
Irene Koster, Geert-Jan Stams, Yaron Kaldenbach
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

I. Koster, MSc, orthopedagoog bij orthopedagogisch behandelcentrum Lijn5, daarvoor bij Transferium JeugdzorgPlus. Prof. dr. G.J.J.M. Stams, hoogleraar forensische orthopedagogiek, Universiteit van Amsterdam. Drs. Y. Kaldenbach, gz-psycholoog en intelligentiespecialist, Altrecht GGZ en Apollo Praktijk. E: irene.koster4@gmail.com.

Samenvatting

Jongeren in de JeugdzorgPlus worden doorgaans aan het begin van de behandeling getest op hun intelligentie. Dat brengt risico’s met zich mee. Als de resultaten niet op de juiste manier worden geïnterpreteerd, dreigt onderschatting van deze jongeren. En dat kan grote gevolgen hebben.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Kind & Adolescent Praktijk 1/2018 Naar de uitgave

Gezien en Gelezen

Gezien en Gelezen