Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-08-2020 | Casuïstiek | Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020

Een harde zwelling onder de nagel

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2020
Auteurs:
Sarah Wanders, Jan Linthorst, Jerome Raaijmakers, Marinus van Praag
Belangrijke opmerkingen
Wanders SL, Linthorst J, Raaijmakers J, Van Praag MCG. Een harde zwelling onder de nagel. Huisarts Wet 2020;63(10):63-4. DOI:10.1007/s12445-020-0841-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Twee patiënten bezoeken kort achter elkaar de huisarts omdat ze een zwelling onder een nagel hebben. Na onderzoek blijkt het te gaan om een subunguale exostose, een zwelling onder de nagels van tenen of vingers. Vanwege de zeldzaamheid van deze aandoening duurt het enige tijd voor de huis-arts de diagnose stelt. Wat moet u doen bij een patiënt met een zwelling onder de nagel?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2020

Huisarts en wetenschap 10/2020 Naar de uitgave