Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017

Een goed getraind klankbord: Vrijwilligers voor kwetsbare ouderen in het ziekenhuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2017
Auteurs:
Machteld Mosselman, Jeroen Van Oorsouw
Belangrijke opmerkingen
Machteld Mosselman is programmamanager kwetsbare ouderen en verpleegkundig specialist in het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein/Utrecht
Jeroen van Oorsouw is gespreksvrijwilliger, gz-psycholoog n.p. en ouderenpsycholoog

Samenvatting

Ouderen maken een belangrijk deel uit van de patiënten in het algemeen ziekenhuis. Velen van hen zijn extra kwetsbaar tijdens hun ziekenhuisopname en verwardheid en delier komen bij deze groep dan ook vaak voor. Ziekenhuizen hebben hiervoor al professionele behandelprogramma’s, maar op de locatie Nieuwegein van het Utrechtse St. Antonius Ziekenhuis gaat men nog een stapje verder. Hier worden ter aanvulling van de professionele zorg sinds enige tijd getrainde vrijwilligers ingezet die kwetsbare ouderen in het ziekenhuis bezoeken en gericht begeleiden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Hoe nu verder?

Aanrader

Muziek!