Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Uitgave 4/2011

Denkbeeld 4/2011

Een gewaarschuwd verzorgende telt voor twee

een nieuwe kijk op omgaan met agressie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2011
Auteurs:
Theo Hazelhof, Kathelijn Heck, Gideon Bruggeman
Belangrijke opmerkingen
Op verzoek is een literatuurlijst bij hen verkrijgbaar: http://​t.​hazelhof@vitalisgroep.​nl.
psycholoog
Over agressie en probleemgedrag binnen de intramurale psychogeriatrie horen we de laatste tijd steeds meer. Maar tegelijkertijd blijkt dat verzorgenden weinig stilstaan bij het voorkómen en beheersen van conflicten en dat in de opleiding maar weinig aandacht wordt besteed aan het omgaan met probleemgedrag. Verzorgenden hebben hierdoor een verkeerde kijk op het hanteren van agressie en gaan dientengevolge vaak verkeerd om met agressief gedrag. Bij de Vitalis WoonZorggroep te Eindhoven is een nieuwe training ontwikkeld om hierin verandering te brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Denkbeeld 4/2011 Naar de uitgave

Doordenker

Vooruitzien

OriginalPaper

Zien wat werkt