Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Euvels | Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010

‘Een gesprongen adertje’

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Gré van Gelderen
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
ArtsenZorg, gezondheidscentrum Loevestein, Loevesteinlaan 355, 2533 AM Den Haag: Gré van Gelderen, huisarts en redactielid van hetTijdschrift voor praktijkondersteuning.

Samenvatting

Af en toe zie je op je spreekuur een patiënt met toevallig een bloeduitstortinkje in het oog. We noemen dit ‘een gesprongen adertje’ of subconjunctivaal hematoom. Het ziet er vaak griezelig uit, maar gaat in een aantal weken vanzelf over. Controleer wel even de bloeddruk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden

Seks als je chronisch ziek bent

Erectieproblemen

Weet je dit?

Vragen