Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2010 | SCHATEILAND | Uitgave 1/2010

Kind & Adolescent Praktijk 1/2010

EEN GEDRAGSTHERAPEUTISCH COMPUTERSPEL

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2010
Auteur:
Dr. Veronika Brezinka
Belangrijke opmerkingen
psycholoog en gedragstherapeut, Zentrum für Kinderund Jugendpsychiatrie, Universität Zürich, Zwitserland. E-mail: veronika.brezinka@ppkj.uzh.ch. Drs. Eric Heyns, kinder- en jeugdpsycholoog, psychotherapeut, zelfstandig gevestigd in Turnhout, België. E-mail: eric.heyns@skynet.be.

samenvatting

Computerspellen kunnen een nuttige bijdrage leveren bij zowel somatische als psychologische behandelingen van kinderen en jeugdigen. Voor verschillende ziektebeelden – bijvoorbeeld kanker, overgewicht, astma en diabetes – zijn inmiddels computerspellen als hulpmiddel ontwikkeld om kinderen op een innovatieve en eigentijdse manier te bereiken. Het door de Universiteit van Zurich ontwikkelde spel Schateiland is wereldwijd het eerste gedragstherapeutische computerspel. Het spel dient om de therapeut te ondersteunen. Kinderen leren het psycho-educatieve raamwerk van de cognitieve gedragstherapie op een speelse manier begrijpen en kunnen ermee oefenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Kind & Adolescent Praktijk 1/2010 Naar de uitgave

GEZIEN EN GELEZEN

geen zin

ALS JE ’T MIJ VRAGT

Zoë, dertien jaar

GEZIEN EN GELEZEN

koele kikker